Home
 
Despre
 
Echipament
Camere
Obiective
Accesorii
Filme foto
 
Cum funcţionează ?
Diafragma
Obturatorul
Expunerea
 
Cum fotografiem ?
Reguli şi greşeli comune
Prelucrarea digitală
 
Resurse
 
Contribuţia ta
 
Contact
 

DESPRE

Deşi există destule siteuri reuşite dedicate fotografiei şi pe webul romānesc, ele se adresează, īn cele mai multe cazuri, fotografilor avansaţi sau, cel puţin, celor care au ceva cunoştinte īn domeniu. Articolele care abordează chestiuni elementare sunt insuficiente pentru cel care tocmai a primit un aparat şi nu prea ştie ce să facă cu el sau pentru cel care, impresionat de fotografii pe care le-a văzut de curānd, se hotăreşte să se apuce de fotografie.

Cum mi-a venit ideea acestui site ? Acum cāţiva ani, cānd m-am apucat de fotografie, am cautat un site (romānesc) care să-mi explice primii paşi īn fotografie. Nu am găsit. Astazi, după ce am reuşit, mai mult sau mai puţin, să īnvăţ anumite lucruri m-am gāndit să le pun pe "hārtie" şi să īncerc să adun la un loc ceea ce ştiu unii pentru a fi de folos altora.

Fiind o iniţiativă 100% voluntară, fără pretenţii educative, estetice ori ştiinţifice,  este deschis oricărei persoane care doreşte să-şi aduca vreo contribuţie la dezvoltarea sa (prin articole, fotografii, informaţii din domeniu, sfaturi practice, etc).